Almanya

Almanya Oturum Yasası Hakkında Başvuru Adresi

Almanya Oturum Yasası Hakkında Başvuru Adresi; Almanya Güncel Oturum Yasası Maddeleri ve Güncel Değişiklikler Nelerdir?

Hayatınızı Almanya’da sürdürmek istiyorsanız veya Almanya’ya halihazırda giriş yapmışsanız, oturma izin yasasının mevzuatı çok önemlidir. Oturum izin koşulları statünüze göre değişir. Alman uyruklu göçmenler, Avrupa Birliği üye ülkesi vatandaşları, Avrupa Ekonomi Bölgesi (AEB – AB artı İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç) ve İsviçre vatandaşları ve bunun dışındaki ülke vatandaşlarına değişik mevzuatlar uygulanır.

Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomi Bölgesi ve İsviçre Vatandaşları İçin Başvuru Adresleri

AB veya AEB vatandaşı olarak Almanya’da yaşamak istiyorsanız serbest dolaşım hakkından yararlanabilirsiniz. Bu başka uyruğa sahip aile fertleriniz için de geçerlidir. Ülkeye girişten hemen sonra Alman vatandaşları gibi nüfus dairesine (Einwohnermeldeamt) kayıt yaptırmanız gerekir. Aile fertlerinizden başka uyruğa sahip olanlar varsa, onlara da Oturum Kartı verilir.

İsviçre uyruklu iseniz, Avrupa Birliği ve İsviçre arasındaki anlaşmaya göre serbest dolaşım hakkına sahipsinizdir. Yabancılar Dairesi tarafından size oturum izni verilir.

Almanya’daki AB vatandaşları, en az üç aydan beri Almanya’da ikamet ettikleri ve 18 yaşını doldurdukları takdirde, yerel seçimlerde oy verme hakkına sahiptirler.

Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomi Bölgesi ve İsviçre Harici Ülke Vatandaşları İçin Başvuru Adresi
AB, AEB ve İsviçre vatandaşı olmayan kişiler bulunduğu bölge veya şehrin Yabancılar Dairesine başvurmalıdırlar. Bu merci oturum yasasıyla ilgili her konuda (buna çalışma izni de dahildir) karar yetkisine sahiptir ve oturum veya yerleşme, AB Mavi Kart ve AB kalıcı oturma izni konusunda nihai karar verir. Yetkili Yabancılar Dairesi konusunda yaşadığınız yerin yerel yönetimi size bilgi verir.

Alman Kökenli Göçmenler İçin Başvuru Adresi
Alman kökenli göçmen veya aile ferdi olarak vatandaşlık konularında yerel yönetime başvurabilirsiniz. Buradaki çalışanlar size diğer idari ve resmi konularda da yardımcı olurlar. Daha geniş bilgiyi “Willkommen in Deutschland – Zusatzinformationen für Spätaussiedler” (Almanya’ya hoş geldiniz – Alman uyruklu göçmenler için bilgiler) adlı kitapçıktan da temin edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu